fbpx

5 concrete tips voor meer rust en kalmte in je hoofd.

Te midden van deze uitdagende en veranderende tijden kan het wel eens stormen in het hoofd. Hoe hou ik dit vol de komende periode? Wat met mijn familie, mijn bedrijf, mijn team? Hoe overleef ik dit financieel? Voor je het weet ben je helemaal dol gedraaid door al deze vragen waar je niet onmiddellijk een antwoord op weet.

De belangrijkste taak die je nu te doen hebt als leider van jezelf, je familie of je zaak is ZELFZORG. Nieuwe tijden vragen nieuwe gewoontes en routines. Gelukkig heb ik al een hele tijd fijne en geruststellende gewoontes geinstalleerd in mijn leven die me de nodige rust en kalmte geven.

Dat is broodnodig. Routines geven je elke dag het vertrouwen om door te gaan omdat je momenten van plezier en rust voor jezelf creëert. Om nadien klaar te staan voor je medemens. Het is een kwestie van heel bewust in je dag te stappen. Hierbij mijn 5 favorieten die je helpen je hoofd leeg te maken, tot jezelf te komen en de rust en kalmte terug te vinden.

5 concrete tips

#1 Ga naar buiten! Laat al je zintuigen werken door de stilte, de natuur, luister, kijk, ruik en voel. Je ontdekt vast wel iets moois. Geniet van de lente.

#2 Wees aandachtig wat je leest op sociale media. Vergeet nooit: wat je aandacht geeft, groeit. Hoe vaker je negatieve en stressvolle dingen leest of hoort, hoe vaker ze in je hoofd zullen kruipen.

#3 Kies je contacten zorgvuldig in de komende periode. Zorg ervoor dat je plezier en fun beleeft aan je (online gesprekken). Zoek positieve en hoopvolle mensen op. Negativiteit en onheilsvoorspellers kan je missen als kiespijn.

#4 Zit je met zware vertrouwelijke kwesties? Kijk bij wie je met je ei terecht kan zonder dat je er nog meer stress van krijgt. Een oprecht luisterend oor is zo belangrijk in deze dagen. Het lucht op, het ontspant en je kan verder.

#5 Zet je favoriete muziek op en dans! Niets zo goed om even alle stress van je lijf te dansen. Doe even zot. Als je het niet doet wordt je misschien wel echt zot!

Ik wens je een kalme, rustige en heel plezierige dag toe!

Stijn Staes
 

>