fbpx

#8: De 3 gouden leiderschapstips van Michel De Coster, Executive Coach, Advisor en Boardmember

Met een brede glimlach komt Michel De Coster toe in het Provinciaal Domein in Kessel-lo te Leuven Hij verbergt met een lichte grimas een pijnlijke arm wegens een wespesteek. Bijgevolg beslissen we om van de wandeling een aangenaam terrasmoment te maken. We genieten van de zon. Onderaan in de video vind je zijn 3 gouden leiderschapstips.

Niet dat Michel een zeurpiet is. Integendeel, hij vertelt hoe hij in het leger zijn eerste kennis en principes van leiderschap heeft opgedaan. Naast het fysieke doorzettingsvermogen leerde hij omgaan met mensen van alle slag. ‘Laat ingenieurs en analfabeten maar eens samen in een peloton manoevres uitvoeren, dan leer je communiceren. Je geeft instructies aan mensen waar diploma’s van geen tel zijn. Duidelijk richting en instructies geven: ’Ga naar daar en niet naar links’. Iedereen is gelijk, de collectieve opdracht haalt het boven eigenbelang’. 

Als verkoper klom hij gradueel op tot salesmanager, operationeel manager, businessunit manager ,op zijn 35ste MD bij Colt en op zijn 38e CEO bij British Telecom. Daar begon zijn leertocht in leiderschap. Nu is Michel een volbloed Executive Coach, Auteur, Advisor en Board Member bij verschillende bedrijven. Tot slot, velen zullen hem herkennen als ‘de bassist’ bij De Mens. 

‘Leiderschap is met mensen werken’: wat bedoel je daarmee?

Michel vertelt: ‘Leiderschap is visie uitdragen, analyseren, beslissingen nemen, duidelijk communiceren en opvolgen. Daar schort het vaak aan als het op mensen aankomt

Je ziet managers vaak ‘taffelen’ om duidelijke boodschappen te geven. 

Feedback en opmerkingen geven vinden ze gewoon niet plezant of het is te confronterend. Terwijl dat de essentie van leiderschap is: je perfecte team creëren. Dat is de opdracht en focus van ieder leider, dan kan je een sigaar gaan paffen op een terras. 

Leiders willen werken rond hun visibiliteit inzake hun visie en missie voor het bedrijf. Kortom ervoor zorgen dat iedereen mee is met jouw verhaal en jouw doel. ‘Bij BT was mijn missie een omzet van 1 miljard euro halen! Iedereen verklaarde me zot maar we werkten ‘fucking’ hard met plezier en succes! Met als je gevolg dat je mensen stretched door ze uit hun comfortzone te halen en creëert daarmee energie en dynamiek. Dat is meer dan symboliek, mensen willen dromen en verlangen. Dream big! 

‘Kennedy zei: we gaan naar de maan! Hij sprak niet over budgetten’. Dream big in everything! 

‘Fouten maken we allemaal, in grote of kleine teams. Je leert door fouten te maken, belangrijk is om je hierin te laten coachen. Zoek een spiegel, een klankbord, iemand die durft te zeggen waar het op staat. Cruciaal zijn teams met een grote diversiteit. Bijgevolg wil je geen team rondom je waarvan iedereen op jou lijkt’. 

‘Leider zijn van 2 mensen of 10.000 vergt exact dezelfde humane skills. De grote CEO’s zullen me tegenspreken maar dat is om hun salaris te rechtvaardigen’. Een bulderlach volgt..

In moeilijke situaties herken je de echte leider: ‘Ik heb veel mensen moeten ontslaan. Daarmee kreeg ik niet veel vrienden op dat eigenste ogenblik. Echter, velen zijn mij daar later dankbaar voor geweest: je hebt me toen wakker geschud, zeiden ze later. Een ontslag aankondigen is niet tof.

Niet alleen vel je een oordeel over iemand, maar je duwt iemand ook in een onzekere situatie. Maar op het einde van de dag heeft de persoon in kwestie de verantwoordelijkheid over zichzelf. Ontsla niet alleen wegens het niet realiseren van doelstellingen maar beslis ook op basis van houding en attitude. Wees eerlijk, correct en open. Bovenal wacht niet met feedback tot het water ze aan de lippen staat. 

Fix the roof when the sun is shining’. 

Wat is voor jou leiderschap vanuit het hart? 

‘Dat je mensen respecteert, dat je luistert, maar uiteindelijk beslissingen neemt. Leer je mensen niet alleen professioneel kennen maar ook privé. Wie zijn ze? Wat houdt hen bezig? Vervolgens ondersteun je hen daar maximaal in. Daar staat tegenover dat zij ook jou moeten leren kennen. Weten jouw mensen wie jij echt bent? Veel leiders nemen hier aannames in of durven zich niet ‘kwetsbaar of open’ op te stellen. 

‘Vergeet vervolgens nooit dat mensen hun emoties meenemen naar het werk. Leer die taal spreken. Bovenal, neem jezelf niet te veel au serieux ; zorg ervoor dat iedereen zich goed in zijn vel voelt. Maak plezier en lach. Maar wees keihard als het op resultaten aankomt want die moeten er zijn. Ben je het daar niet mee eens? Dan heeft eenieder altijd de keuze om een andere weg te volgen’. 

Wat heb jij onderschat in je carrière? 

‘Hoe promoties werken. In het middlemanagement wil je eigenlijk zo snel mogelijk weg. Je zit gekneld en bent je vrijheid kwijt. Dus: The only way is up. Ik onderschatte het belang van mijn eigen marketing. 

Ik heb promoties gemist omdat ik alleen met de inhoud bezig was. Dus dacht ik voortdurend ‘ze zullen het wel zien hoe goed ik bezig ben’. Helaas werkt dit niet zo. Je moet jezelf verkopen en laten zien maar wees geen gatlikker, blijf altijd trouw aan jezelf. Wees niet te bescheiden. Lukt het niet? Blijf niet bij de pakken zitten. 

Het missen van een promotie zie ik niet als een trauma. Dat is een tegenslag waar je uit kan leren en je gaat verder. Een trauma is je vader verliezen als je jong bent. 

Durf jij je intuïtie te volgen? 

‘Sommigen noemen dat vrouwelijke energie en die heb ik ook! . Intuïtie, ik heb er 20 jaar niet naar durven luisteren. Wanneer mijn gutfeeling nee zei en ik deed het toch liep dat meestal niet goed af. Oefen in het luisteren naar je GUT, probeer het en je wordt succesvol. Volg altijd je GUT en wees trouw aan jezelf! 

Wat is jou nalatenschap als mens en als coach/adviseur: 

Dat mijn naam geassocieerd wordt met Good feelings en schitterende resultaten. Coachees duwen in richting van een visie, hun hogerop tillen! Verder wil ik als een goede man, partner, vader en vriend herinnerd worden. Dat ben ik niet altijd geweest. Zo legde ik op cruciale momenten andere prioriteiten. Daardoor ben ik er niet altijd geweest en dat spijt me. 

Uiteindelijk is je dromen verwezenlijken toch waar het op neerkomt en wat dat betreft ben ik redelijk tevreden wat ik tot nu toe gerealiseerd heb. 

Ga ervoor! 

Stijn Staes
 

>