fbpx

Angst Om Meer Vanuit Intuïtie Te Ondernemen in Coronatijden? 3 Tips

Als ondernemer, leider of manager wil je goeie beslissingen nemen. Zeker in deze Coronatijden.

Je wilt dat je zaak of je team draait en dat jouw dromen of jouw doelstellingen uitkomen.

Je wil dat je je eigen droom kan waarmaken en dat je het leven kan creëren dat jij wilt.

Zonder al te veel moeilijkheden. Toch lukt het niet, voelt het niet goed of behaal je je resultaten niet.

Angst om intuïtief te ondernemen

Werk jij voldoende vanuit Jezelf?

More...

Excuses om in de ratrace van het hoofd te blijven!

In gesprekken met leiders merk ik bij iedereen dezelfde droom. Ze willen echt goed werk leveren, de klant een service bieden waar niemand aan kan tippen en in vrijheid kunnen leven.

Jammer genoeg stel ik bij velen een terughoudendheid vast in het uitvoeren van deze dromen. Ik hoor allerlei rationele redenen, ik heb geen tijd, ik heb geen geld, mijn personeel kan niet volgen, de economische conjunctuur zit niet goed.

Het is niet het juiste moment want ik heb het al te druk en ik moet eerst andere zaken op orde brengen (die ik eigenlijk helemaal niet leuk vind) vooraleer ik echt aan mijn droomonderneming kan beginnen of verder uitbouwen. En echt datgene te doen wat mijn intuïtie me zegt.

Over angsten en belemmerende gedachten.

Zijn dit gegronde redenen? Op het eerste zicht wel. Er achter zit een angst, een angst om te falen, om niet voluit durven te gaan. Je hoort allerlei belemmerende gedachten opkomen. Deze negatieve gedachten en belemmeringen zijn het rode stoplicht voor jouw intuïtie om in actie te komen. Als je jezelf barrieres opzet, zal je intuïtie niet tot ontwikkeling komen en mis je een heleboel mogelijkheden en ook jouw droom.

Zelf ondervond ik deze belemmeringen toen ik opstartte met Stappen met Stijn. Ik vertelde mezelf: ‘Het is nog niet het moment.  Eerst nog wat spaargeld verzamelen. Eerst nog meer kennis opdoen’. Het schoot niet op. Ik bleef rondjes draaien. Ik vroeg aan mijn mentor: ‘Zal ik toch maar niet halftijds blijven werken? Wat denk jij?’ Haar antwoord: ‘Stijn wat jij nodig hebt is een shot onder je kont!’. ‘Shit’ dacht ik. Ze heeft me door. Ik liet het bezinken. Ze had gelijk.

Hoe overwon ik zelf deze angsten, 3 tips:

1.     Vertraag: Ga even zitten. Adem rustig diep in en uit. Vraag jezelf is dit werkelijk de moeite is om je zorgen over te maken? 

Vertragen is de manier om je hoofd tot rust te brengen. Het helpt om los te laten en je problemen terug in perspectief te plaatsen.

 2.     Ga naar buiten, in de natuur, vrij van alle invloeden, gedachten en opinies van anderen. 

Zoek voor jezelf een plek waar jij vrijheid en ruimte ervaart. Onthou: er is maar 1 waarheid en dat is die van jou.

3.     Zet je eraan. Eenmaal je beslist hebt, is het tijd om consequent aan je keuze vast te houden en ze uit te voeren. Met uitstelgedrag kom je er niet. ‘The past is in your head. The future is in you hands’.

Zelf beschouw ik een angst als een uitdaging, wat kan ik ervan leren? Hoe kan ik er doorheen geraken? Wanneer je een nieuwe stap zet, komt er altijd wel  een angst naar boven. Hoe beter je er mee omgaat hoe makkelijker het wordt. Ondertussen is mijn intuïtie mijn partner geworden in mijn zaak. Mijn droom is werkelijkheid.

Hoe sterk vertrouw jij op je intuïtie? Wil je hier meer over weten boek dan een gratis adviesgesprek.

Vond je dit interessant? Deel gerust jouw ervaringen in de comments of deel het artikel op jouw facebook pagina.

Stijn Staes
 

>