fbpx

Last van Zware Dagen? 5 Tips voor een Succesvolle Dag.

Help, het lukt vandaag niet! Heb je geen zin in je dag? Geraak je niet uit je knusse bed?Vervolgens sta je op met loom gevoel, dat niets zal lukken vandaag? Dus wil je het liefst  zo snel mogelijk terug in dat warme bed kruipen. 

Anders gezegd: je ziet enkel problemen voor je en slaat een diepe zucht, verlangend naar het weekend of die zonvakantie binnen twee maanden. Herkenbaar?

Wil je weten waarom het belangrijk is om van je zware dag een succesdag te maken en hoe je dat doet? 

Lees verder en je krijgt 5 mooie tips!

More...

#TIP 1: Doe niets dat je zware dag nog verergert!

Wat is het eerste dat jij doet als je met je linkervoet opstaat? Begin je spontaan te dansen? Te lachen? Uitkijken naar die aangename afspraak? Waardoor je benen weer in evenwicht zijn? Of integendeel: begin je met je e-mails te beantwoorden en valt je focus ook weer meteen  op die mails die je net niet wilt lezen. Of begin je desondanks toch aan je administratie die een puinhoop is? Anders gezegd: we maken onszelf wijs dat we niets kunnen of mogen doen dat ons plezier geeft. Kortom, het brein werkt op bijzonder krachtige wijze. Bijgevolg menen we dat  de moeilijkste en vervelende taakjes eerst moeten doen. Het tegendeel is waar!

#TIP 2 Zoek de FUN-factor

De start van een zware dag los je niet op door in een verdom-hoekje te gaan zitten kniezen. Integendeel. Je wilt contact leggen met iemand die je er terug bovenop helpt. Die je terug het plezier van de dag doet inzien. Heb je niemand dichtbij je? Scroll even door je telefoonlijst en bel de persoon op die je onmiddellijk doet lachen! Verder raad ik je aan af en toe 'funny video's' op te zoeken. Niet altijd even hoogstand maar wel een moodchanger.

#TIP 3 Gooi je planning ondersteboven!

Niets zo vervelend als halsstarrig te blijven proberen om dat te doen wat je op je TO DO lijstje hebt staan. Hieruit volgt enkel frustratie en intussen is je dag helemaal naar de knoppen.

Leg de zowel email, post-its als TO DO lijstjes aan de kant en ga iets doen waar je echt zin in hebt. Je kiest je tijdsindeling zelf natuurlijk maar idealiter wil je een minimaal een half uurtje afleiding, weg van dat wat je dag zwaar maakt. 

Creeer een ommezwaai in je agenda! Daar tegenover staat een frisse en nieuwe wind in je hoofd! 

#TIP 4 Vergeet niet te ademen!

In het bijzonder voor zij die geen tijd hebben: De Classic Tip: In de eerste plaats: ADEMEN. Tenzij je een Ubermensch bent kan je je gerust 5 minuten afzonderen om diep in en uit te ademen. Minimaal 10 keer. Ben je op kantoor dan kan je naar het toilet gaan en te focussen op je ademhaling. Vervolgens ontspan je al je spieren en breng je een lach op je gezicht. Je hoeft geen specialist in Mindfullness te zijn hiervoor.

#TIP 5 Aanvaard en begin er aan!

Concluderend: Met bovenstaande tips ben je al een heel eind op weg. Je zult merken dat je zwaartegevoel al wat lichter geworden is. 

Anders gezegd: Het zijn geen mirakeloplossingen. Die bestaan niet. De ultieme oplossing is heel simpel. 'Vandaag is een dag die niet zo loopt als je zou willen'. En dat is best OK! Anders zou je nooit van die TOP-dagen hebben!

Wil je meer weten hoe je efficiënt aan je dag kan beginnen? Om de beste leider uit jezelf te halen? Schrijf je dan in op de gratis online Instap Training.

Stijn Staes
 

>