fbpx

#Podcast 2 Leiderschap en Politiek: Op Stap met Johan Danen

Wie zijn de nieuwe leiders voor onze toekomst?! Dit maal zijn we te gast in het Vlaams Parlement waar Johan Danen volksvertegenwoordiger is voor Groen.

Politiek en leiderschap. Aan de ene kant zie ik zie je al gruwen of fronsen. Aan de andere kant kunnen we desondanks wel iets uit leren. Leiders in het bijzonder verlangen naar een ondernemende en inspirerende politieke klasse. Doch, het beroep wordt er niet gemakkelijker op. De uitdagingen in zijn steeds veranderende wereld zijn zeer groot.

Daarnaast staat dat iedereen zijn zeg wil hebben. Kortom de absolute democratie. Intussen kan dat ook, via de sociale media ligt de wereld aan je voeten. Met als resultaat: het leven van een politicus is vaak hard en ongenadeloos. Hoe gaat een publiek figuur als een politicus om met de druk van de sociale media, de verkiezingskoortsen, de strategiën, de spelletjes.

De ultieme vraag is: Bestaat er nog Echt leiderschap in de politiek? Ter illustratie: Waar zijn de Obama’s, de Churchills en Dehaenes in België? Een insight interview met de huidige politieke generatie over leiderschap en intuïtie.

Wat je mag verwachten van deze podcast?

–  In de eerste plaats: laat je inspireren door een enthousiaste en gedreven politicus met leiderschap

– Intussen krijg je verrassende inzichten van achter de schermen over leiderschap en intuïtie in de politiek.

– Niet alleen krijg je inzichten maar ook Tips en Trics  hoe je je staande houdt in een wereld van strategie, achterpoortjes en vriendjespolitiek. 

– Ten slotte kom je te weten hoe je authentiek en trouw aan jezelf kunt blijven in een steeds veranderende wereld. 

– Kortom, leer hoe je beslissingen kan nemen die echt succesvolzijn, op basis van jou intuïtie.

Veel luisterplezier

Stijn Staes
 

>