fbpx

# 7 Vlog Met Bart De Smet (CEO Ageas) in Knokke over leiderschap.

Bart De Smet was mijn vierde gast in de Zomertournéé Stappen met Stijn. Bart nodigde me uit in Knokke waar hij genoot van een welverdiende rustperiode. Het typeert deze Vlaamse top-CEO om in volle zomer, op vakantie, tijd vrij te maken voor een interview over leiderschap. Eén van zijn favoriete topic zo blijkt later. In wielerstenue wandelden we samen langs de dijk in het Zwin. 

Ageas, is een Belgische verzekeraar met meer 14.000 personeelsleden en actief in meer dan 10 landen in Europa en Azië. Als CEO loodste Bart het bedrijf doorheen de moeilijkste periode van zijn bestaan na de val van Fortis. Wat me opviel is zijn enorme bescheidenheid, pragmatiek en gedrevenheid, niet alleen voor Ageas. Bart vervult bestuurdersrollen bij de volleybalclub, VZW Toemeka en is gepassioneerd door ‘Inspirerend Leiderschap’, dit via de organisatie ‘Etion’. Hij werd in 2016 verkozen door Trends als ‘Manager van het jaar’.  

Een te onthouden quote van Bart: ‘Omring je met constructieve criticasters. Als ik 10 beslissingen moet nemen, weet ik op voorhand welke goed gaan uitpakken maar ik hou altijd rekening met de meningen van anderen die mij omringen. De collectiviteit van een beslissing is uitermate belangrijk om gedragenheid te creëren en een positieve afloop te garanderen. Dan herzie ik mijn mening met veel plezier en openheid. Iedereen is een mens, je bent niet onfeilbaar en je kan niet alles weten. Criticasters houden je wakker en actief. Draag er zorg voor!’

Met wandelinterviews geven trendsettende CEO’s en leiderschapsexperten hun unieke visie, inzichten en ervaringen over hun leiderschap bloot. Het is een bron van inspiratie voor elkeen die werk wil maken van een sterk, bewust en innovatief leiderschap.

Stijn Staes
 

>